Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å kunne gi deg best mulig tjenester. Dersom du fortsetter å surfe på på vår nettside, gir du oss tillatelse til bruk informasjonskapsler.

Sfære (S/SPH)

Sfæreverdien angir styrken på brillene dine. Foran tallet står det pluss hvis du er langsynt og minus hvis du er nærsynt. Vær nøye med å angi riktig symbol når du bestiller. Står det ikke noe symbol, betyr det normalt plussverdi.

Pupillavstand (PD)

Pupillavstanden angir avstanden mellom midten av pupillen og midten av neseryggen. Dette angis ofte separat for høyre og venstre øye og er typisk mellom 25 og 38 mm. Ofte er denne verdien også angitt som ett enkelt tall mellom 50 og 76 mm. Da kan du bruke halvparten av dette tallet for hvert øye (en gitt verdi på f.eks. 60 mm vil bety en avstand på 30 mm for både høyre og venstre øye).

Sylinder (ZYL/CYL) – Kun relevant for personer med hornhinnefeil

Sylinderen angir høyden på hornhinnens krumning.

Akse (A/ACH) – Kun relevant for personer med hornhinnefeil

Aksen uttrykkes i grader og beskriver retningen til de nødvendige sylindrene for å korrigere hornhinnefeil. Den er nødvendig for å kunne justere glassene korrekt. Akseverdien er alltid mellom 0° og 180°.

Addisjon (ADD) – kun relevant for progressive briller, lesebriller og arbeidsbriller/databriller

Addisjon (tilleggskorreksjon) beskriver hvor mye styrke glassene må ha, i tillegg til avstandskorreksjon, for at du skal kunne fokusere på nært hold, for eksempel når du leser. Denne verdien er alltid positiv og som regel identisk for begge øyne. Derfor angis den ofte bare én gang.

Tips til progressive briller: Vær klar over at verdiene for progressive briller varierer i henhold til innfatningen. Det er derfor ekstra viktig at justeringsverdiene måles direkte for innfatningen. Vi anbefaler at du prøver innfatningen gratis hjemme i 10 dage før du kjøper brillene. Ta med innfatningen til en av våre optikerpartnere og få dem til å måle korreksjonsverdier og justering for denne innfatningen kostnadsfritt.

Tips til kontaktlinser: Du kan dessverre ikke overføre brillestyrken direkte til kontaktlinser. Det skyldes at kontaktlinser ligger direkte på hornhinnen, mens briller har en viss avstand til øynene. Derfor skal kontaktlinser alltid tilpasses individuelt av en optiker.

  • Ring oss 21628831
  • Gratis frakt over kr. 700,-
  • 90-dagers returpolicy
  • Pris inkl. glass **

* Totalbeløpet for vanlig butikkpris for innfatningen og veiledende pris for to ripefrie plastglass med én styrke og antirefleks (brytningsindeks 1,5), maks sph +6,0/-6,0 D; cyl +2,0/-2,0 D

** Alle innfatninger inkluderer to ripefrie plastglass med én styrke og antirefleks (brytningsindeks 1,5), maks sph +6,0/-6,0 D; cyl +2,0/-2,0 D

De utkryssede prisene uten veiledende pris er standardpriser på Mister Spex.